Odgovorjene pobude - v obravnavi

Odpadki v gozdu na Cikavi

V gozdu na Cikavi (če uberemo najbližjo gozdno pot od Napoleonove vrbe) je na nekaterih delih odvrženih precej odpadkov. Na poti od vrbe do starega Mercator centra sta dva kupa smeti, žimnica, odpadno železo,… Na splošno je v tem predelu raztresenih precej plastičnih steklenic, traktorska guma itd. Kupa smeti sem prijavila v register divjih odlagališč, vendar glede na velikost in vrsto odpada ni prioriteta, kar pa še ne pomeni, da sodi v gozd. Na zadnjem delu parkirišča starega Mercator centra, ki meji na gozd, pa je prav tako raztreseno veliko smeti, največ plastike, celo avtomobilski odbijač. Glede na register, naj bi to bilo očiščeno maja 2018, prijavljeno pa že leta 2010. Zanimivo, da je tam toliko smeti, glede na to, da je v neposredni bližini komunala.

Opomba uredništva: Po opisu gre za komunalne odpadke. Pobuda je bila 29. 12. 2018 posredovana Medobčinskemu inšpektoratu Mestne občine Novo mesto in Občine Straža.

ODGOVOR MESTNE OBČINE NOVO MESTO:

Nadzor nad nedovoljenim odlaganjem komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Novo mesto izvaja Medobčinski inšpektorat in redarstvo Mestne občine Novo mesto in občine Straža. Pobuda občana/nke bo evidentirana kot prijava, na podlagi katere bo inšpekcijski organ opravil inšpekcijski nadzor in v skladu s svojimi pooblastili, v primeru zaznanih kršitev, ukrepal.

Članek je bil nazadnje posodobljen

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*