Iskalnik pobud / Pobude v reševanju

Luknje na Župančičevem sprehajališču pri Pumpenci

Pešpot ob Krki, na odseku za Pumpnco je v zelo slabem stanju. Prišlo je tudi do padca s kolesom in poškodbe kolesarke. Delavci Komunale so problem rešili z zasipavanjem peska v luknje, kar pa se izkaže kot slaba rešitev, saj dež in pritekajoča voda iz brežin zelo hitro spet ustvarita luknje. Potrebna bi bila strokovna rešitev, ki bo trajno rešila problem.

STATUS POBUDE: Pobuda je bila 15. oktobra 2018 naslovljena na Komunalo Novo mesto. Odgovor še čakamo.

ODGOVOR KOMUNALE NOVO MESTO

V imenu Komunale Novo mesto je 9. novembra 2018 odgovoril g. Simon Štrukelj: “Včeraj sem si še sam ogledal tole situacijo. Se popolnoma strinjam, da bi bilo za trajnejšo rešitev potrebno zagotoviti drugo rešitev, ampak ne moremo pa mimo realnega dejstva, da je to makadamska pot in bo takšna verjetno še nekaj časa ostala. Tudi mi, kot upravljalci javnih površin bi si želeli, da bi bila ta pot tlakovana ali asfaltirana, ampak te odločitve so v rokah občine. Dokler pa ne pride do kakšnih bolj trajnih rešitev, bi pa vseeno predlagali, da z relativno manjšim posegom in tudi stroškom te težave vsaj nekoliko ublažimo. Po moji oceni bi že z manjšim odvodnjavanjem, morda že na dveh ali treh lokacijah, z betonskimi kanaletami , odvedli nekaj odvečne vode iz poti in na ta način preprečili združevanje vode ter odnašanje materiala.

V kolikor nam bo jesen vremensko naklonjena in se ne bomo ukvarjali z zimski službo,  bi še letos uredili teh nekaj prepustov. Če ne, pa takoj spomladi.

Članek je bil nazadnje posodobljen

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*