Iskalnik pobud / Odgovorjene pobude / Posredovane pobude

Ždinja vas: Predlog za popravilo ceste in postavitev igral

Cesta v Ždinji vasi do Trške gore je obupna. Predlog za popravilo ceste. Imamo veliko otrok, igrala bi bili priporočljiva.

STATUS: Predlog je bil posredovan Mestni občini Novo mesto, ki nam je že posredovala odgovor. Občina je predlagateljem predlagala, da se glede drugega dela pobude obrnejo na svet KS Otočec, zato smo pobudo 27.10. 2018 posredovali predstavnikom KS Otočec.

ODGOVOR MESTNE OBČINE NOVO MESTO 26. 10.2018:

Na področju vzdrževanja cest je potreb in želja bistveno več kot razpoložljivih sredstev. Trudimo se odseke razvrščati po prioritetah in tako bomo obravnavali tudi omenjeni odsek. Glede otroških igrišč je bilo v zadnjih letih več izvedenih kar nekaj projektov po vsej Mestni občini Novo mesto. Obnovljenih je bilo 15, zgrajenih pa 13 novih. Za konkreten primer Ždinje vasi predlagamo, da se organizirate znotraj krajevne skupnosti in projekt igrišča prijavite na razpis za sofinanciranje projektov KS. Preko teh razpisov je bilo v zadnjih letih uspešno izvedenih več kot 150 projektov, med katerimi so tudi nekatera otroška igrišča.

Članek je bil nazadnje posodobljen

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*