Iskalnik pobud / Pobude v reševanju

Divje parkiranje ob travniku na Krki na območju Parka EU

Pobudnik je zapisal: Pogosto se dogaja (poleti vsakodnevno), da se ljudje, predvsem ribiči in piknikarji, pripeljejo z avtomobilom naravnost do Krke in parkirajo na travniku ob klopeh in otroških igralih, čeprav imajo nekaj metrov navzgor brezplačno možnost parkiranja na urejenem parkirišču pri Sodišču. Predlagam, da se ob začetku makedamski poti postavi znak za PREPOVEDANO VOŽNJO in naj ima po poti dostop z vozilom le komunala in tisti, ki urejajo okolico. Upoštevanje naj pa dosledno spremljajo redarji (saj jih imamo, kaj pa drugače delajo?). Dostikrat se je že zgodilo, da se tam sprehajajo ljudje z otroki v vozičku, ki se morajo nato sredi klanca umikati s poti lenim ritim v avtomobilu. Če ne drugega, se sprašujem, kako ekološko je to?! Upam, da se to čim prej uredi!

Vprašanje za Mestno občino Novo mesto: Ali in kako bo občina ukrepala, da bo divjega parkiranja na omenjenem območju manj? Ali boste postavili tablo? Ali boste zaščitili območje s stebrički ali kako drugače? (Posredovano:  27.10.2018)

ODGOVOR MESTNE OBČINE NOVO MESTO, Z DNE 14. DECEMBER 2018:

Hvala za vašo pobudo. Zadevo bomo pregledali in v sodelovanju z Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom Mestne občine Novo mesto in občine Straža odredili ukrep za dosego cilja.

Članek je bil nazadnje posodobljen

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*