Iskalnik pobud / Pobude v reševanju

Nevaren semafor v Malem Slatniku

Na omenjeni lokaciji se nahaja semaforiziran prehod za peščce, ki je zaradi svoje lokacije nevaren. Semafor se aktivira s pritiskom na tipko, ker pa je prehod na ravnem delu ceste, kjer je sicer omejitev 50km/h, vozila prepogosto ne ustavijo pred rdečo lučjo. Domačini zato semaforja ne uporabljamo. Uporabljajo pa ga otroci, ki se dnevno srečujejo z drvečimi vozili, tako osebnimi kot tovornjaki in avtobusi, ki se ne ustavijo pred prehodom za pešce, kljub rdeči luči! Na težavo opozarjamo že predolgo, pa na žalost razen občasne policijske kontrole brez posluha pristojnih. Super je da je tam prehod za pešce, uporabniki slednjega pa smo prepričani da bi bil bolj varen če ne bi bil semaforiziran.

Mali Slatnik: Nevaren semafor?

Pobudnik je zapisal: Na omenjeni lokaciji (Mali Slatnik 13, Mestna občina Novo mesto) se nahaja semaforiziran prehod za pešce, ki je zaradi svoje lokacije nevaren. Semafor se aktivira s pritiskom na tipko, ker pa je prehod na ravnem delu ceste, kjer je sicer omejitev 50km/h, vozila prepogosto ne ustavijo pred rdečo lučjo. Domačini zato semaforja ne uporabljamo. Uporabljajo pa ga otroci, ki se dnevno srečujejo z drvečimi vozili, tako osebnimi kot tovornjaki in avtobusi, ki se ne ustavijo pred prehodom za pešce, kljub rdeči luči! Na težavo opozarjamo že predolgo, pa na žalost razen občasne policijske kontrole brez posluha pristojnih. Super je da je tam prehod za pešce, uporabniki slednjega pa smo prepričani da bi bil bolj varen če ne bi bil semaforiziran.

Vprašanje za DRSI: Občani želijo odpravo semaforja. Ali in kako bi zagotovili, da bo omenjen prehod za pešce bolj varen, saj krajani pišejo, da vozniki semaforja pogosto ne upoštevajo? Ali bi res bilo bolje, da bi semafor odpravili? (Vprašanje posredovano: 27.10.2018)

Vprašanje za Policijsko upravo Novo mesto: Ali ste tudi na Policiji zaznali, da je omenjeni odsek nevaren oziroma da je po postavitvi semaforja celo nevarnejši kot je bil? Ali boste še poostrili nadzor? Kakšno je vaše mnenje glede rešitve, ki jo predlaga pobudnik? (Vprašanje posredovano: 27.10.2018)

Odgovor DRSI, z dne 12. november: Ali bi bilo brez semaforja bolj varno, se ne moremo opredeliti, saj je v konceptu prometne varnosti bistveno preveč dejavnikov, ki vplivajo na varnost v prometu. DRSI je naročila projekte za rekonstrukcijo ceste na relaciji Mali Slatnik – Petelinjek, v katerem je zajet tudi obravnavan semafor in ukrep za umirjanje prometa. Projekt je v zaključni fazi. Predlagamo, da do izvedbe projekta mestno redarstvo in policija, skladno z svojimi pooblastili, poostrita nadzor in s tem pripomoreta k umirjanju prometa.

Članek je bil nazadnje posodobljen

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*