Iskalnik pobud / Posredovane pobude

Ogledalo na križišču med Mirnopeško cesto in občinsko cesto »Muhaber«

Potrebna bi bila postavitev ogledala. Vključevanje v promet je zelo nevarno. Cesta se rahlo uvije omejitev hitrosti pa je 90 km na uro … v toplejših mesecih so tu še motoristi. Gre za križanje Mirnopeške ceste (državna cesta), šifra odseka 1198, z občinsko cesto “Muhaber”, šifra odseka 295021.

Vprašanje Mestni občini Novo mesto: Ali in kdaj imate namen postaviti ogledalo na omenjenem križišču? Ker gre za križanje državne in občinske ceste, nam sporočite, ali je zadeva morda v pristojnosti države? (Posredovano:  27.10.2018)

Vprašanje za DRSI: Ali in kdaj imate namen postaviti ogledalo na omenjenem križišču? Ker gre za križanje državne in občinske ceste, nam sporočite, ali je zadeva morda v pristojnosti občine? (Vprašanje smo sicer posredovali tudi na MONM) (Posredovano:  27.10.2018)

ODGOVOR MESTNE OBČINE NOVO MESTO, Z DNE 13. DECEMBER 2018:

KS naj poda vlogo za postavitev prometnega ogledala:

https://www.novomesto.si/mma/izdaja_odlocbe_za_postavitev_odstranitev_zamenjavo_prometne_signalizacije/2017082909400961/

Vlogo bomo obravnavali in rešili skladno z materialnim predpisom in ZUP.

DODATNO VPRAŠANJE: Ali morajo v naši občini pobudniki, ki predlagajo postavitev ogledal vložiti uradno vlogo in plačati takso? Je edini predlagatelj lahko krajevna skupnost?

ODGOVOR MESTNE OBČINE Z DNE 28. JANUAR 2019:

Za izdajo odločbe oz. odločanje o pravici se poda vlogo (ZUP). V primeru postavitev ogledal na državni cesti mora občina s strani upravljalca pridobiti soglasje.

 

 

Članek je bil nazadnje posodobljen

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*