Iskalnik pobud / Posredovane pobude

Parkirna hiša ob Kapitlju

Zaradi omejitve prometa skozi stari mestni center, bi bil zanimiv razmislek o projektiranju podzemne garaže pod Kapiteljskim hribom. Na ta način bi obiskovalci imeli hiter dostop do starega jedra in tudi Novega trga ter Loke. Obenem bi se zagotovilo zadostno število parkirnih mest za v prebivalce centra in zaposlene.

Pojasnilo uredništva: Aktivnosti na Mestni občini Novo mesto za garažo pod Kapitljem že potekajo. Zaprositi za pojasnilo.

Vprašanje za Mestno občino Novo mesto: V kakšni fazi je projekt parkirišča pod Kapiteljskim hribom? (Posredovano:  27.10.2018)

ODGOVOR MESTNE OBČINE NOVO MESTO, Z DNE 14. DECEMBER 2018:

Parkirna hiša pod Kapitljem je v fazi idejnega projekta, ki ga je bilo potrebno uskladiti z Zavodom za varstvo kulturne dediščine, kar smo že naredili. Sledi priprava projektne dokumentacije za pridobivanje mnenj in gradbenega dovoljenja (DGD) ter pridobivanje manjkajočih zemljišč. V vmesnem času sta bili v bližini mestnega jedra vzpostavljeni dve veliki parkirni površini in sicer v Kandiji in na Novem trgu (na mestu bivše stavbe občinske uprave).

Članek je bil nazadnje posodobljen

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*