Iskalnik pobud / Pobude v reševanju

Živa meja: Kandijska cesta – križišče Žabja vas

Pobudnik je zapisal: Že leta opozarjamo na živo mejo, ki se nenehno razrašča na pločnik ob Kandijski cesti. Na že tako ozkem delu tako prometne ceste, kjer vsakodnevno hodi v šolo veliko otrok in občanov Žabje vasi ter delavcev v tovarno Revoz. Že večkrat smo to sporočili na MONM in KS Žabjo vas. Najbolj zanimivo pa je, da javne službe oziroma koncesionar kosijo to parcelo (lastnik je privatno podjetje – MOL), nihče pa ne odstrani te nevarne žive meje z ograjo, ki zelo zoža pločnik na precej prometnem križišču v mestu. Parcela ni v uporabi že 30 let. Smiselno bi bilo v celoti odstraniti živo mejo z ograjo in manjšo škarpo takoj in ne čez 15 let, ko bodo našli denar za novo križišče.

STATUS POBUDE: Po mnenju uredništva gre za živo mejo na parcelah, št. 1298/2 in 1299, katastrska občina 1483 Kandija (lastnik MOL Slovenija, d. o. o., Murska Sobota). Pobuda je bila 2. novembra 2018 naslovljena na podjetje MOL Slovenija, d. o. o., Murska Sobota. Če ne bo odziva, bomo obvestili pristojni inšpektorat.

ODGOVOR PODJETJA MOL

Zahvaljujemo se vam za podano pobudo. Omenjeno zemljišče je res v naši lasti, že pred leti smo tam želeli zgraditi bencinski servis, vendar so se pred izvedbo spremenili občinski prostorski dokumenti in na žalost je omenjeno zemljišče ostalo neizkoriščeno vsa ta leta. Sedaj se že od leta 2009 pogovarjamo z občno NM in DRSI o odkupu zemljišča za namen razširitve obremenjenega križišča. Postopki trajajo in upajmo, da bodo izvedene v najkrajšem možnem času. Glede žive meje – hvala še enkrat za vaš dopis. V najkrajšem možnem času bomo naročili izvedbo obrezovanja omenjene žive meje in jo tudi sproti vzdrževali. (Boštjan BERTALANIČ; uni.dipl.gosp.inž.el. / BScEE, MOL Slovenija d.o.o.)

Članek je bil nazadnje posodobljen

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*