Pobude v reševanju

Konec divjega parkiranja v okolici Bolnišnice

V okolici novomeške bolnišnice so redno parkirana vozila na pločnikih, travnih površinah in celo na cesti. Temu bi morali narediti konec, tako da bi postavili količke oz. fizične prepreke, ki bi onemogočale vožnjo oz. parkiranje na travi, pešpoteh, etc. Naj bo Novo mesto zeleno!

Vprašanje za Splošno bolnišnico Novo mesto: Ali in kdaj načrtujete dodatne ukrepe v povezavi s pobudo občana? (Vprašaje posredovano 27.10.2018)

Odgovor Bolnišnice Novo mesto z dne 30. oktober 2018:

Spoštovani, zavedamo se omenjene problematike, parkiranje postaja čedalje večji problem, ne samo na območju Splošne bolnišnice Novo mesto, ampak na širšem področju. Nedavno smo zgradili še eno dodatno parkirišče s 160 parkirnimi prostori, kar je situacijo močno izboljšalo, vendar je ni v celoti popravilo. Na tej točki nam ostane le še moč nadzora in kazni.
Tudi nam ogromno pomeni urejena in zelena okolica, vendar se hkrati zavedamo, da k nam prihajajo ne samo zaposleni, ampak tudi takšni, ki potrebujejo pomoč in so v stiski, zato smo s sankcijami odlašali, vendar jih bomo v bližnji prihodnosti prisiljeni uporabiti. Tako smo v fazi usklajevanja dogovorov z redarsko službo, v načrtu imamo postavitev dodatnih stebričkov na zelenih površinah in maksimalno optimizacijo obstoječih površin.
Lep pozdrav!
Za SBNM,
Tina Kincl

Članek je bil nazadnje posodobljen

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*