Odgovorjene pobude

Patetični izgled Avtobusne postaje Novo mesto

Še kar imamo avtobusno postajo, ki je že propadla in njen patetični izgled komaj prekaša novo streho Frančiškanskega samostana. Dejte kej nardit, čeprav imate vsi avte in niste bili na busu odkar ste šli na šolski izlet. Za izviren odgovor se Vam v naprej lepo zahvaljujem in Vam želim prelep dan. 🙂

Vprašanje je sicer nekonkretizirano in presplošno, vendar odpira zanimivo vprašanje, KAKŠNI SO NAČRTI Z AVTOBUSNO POSTAJO, zato smo pobudo vseeno posredovali na Mestno občino Novo mesto, dne 8. decembra 2018.

ODGOVOR MESTNE OBČINE NOVO MESTO Z DNE 11. JANUAR 2019 :

Strinjamo se, da bi bilo potrebno avtobusno postajo ustrezno urediti. Ker je avtobusna postaja le v začasnem najemu in MONM nima lastništva, žal območja ne moremo celovito urediti. Mestna občina Novo mesto je na tem območju pred štirimi leti, po začasnem najemu zemljišča, izvedla čiščenje območja (odstranitev bioloških ter komunalnih odpadkov), nasutje gradbene jame, odstranitev gradbiščne ograje in odvečnega armaturnega železja ter v sodelovanju z Gozdnim gospodarstvom Novo mesto in s Šolskim centrom Novo mesto še zasaditev dreves in postavitev klopi. Obenem je bila vgrajena tudi varovalna ograja okoli gradbene jame, narejen izhod iz gradbene jame (stopnice), saniran je bil peron za avtobusno postajo, ki je bil do sedaj zagrajen z gradbeno ograjo in saniran dostop na avtobusno postajo iz smeri Drska. Urejena je bila tudi prenova javne razsvetljave na glavni avtobusni postaji in v sosednji Volčičevi ulici. Na avtobusni postaj so bila nameščena svetila na zgornjem panuje in ob rampi za invalide od spodnjega prehoda za pešce do zgornjega platoja. Cilj je bil v prvi vrsti urediti območje in zagotoviti večjo varnost.

Članek je bil nazadnje posodobljen

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*