Odgovorjene pobude - v obravnavi

Kopališče na Krki

Najprej potrebujemo kopališče. Uredili ste zip line. Naredili ste lepe klopice in pot ob Krki pri tenis igriščih.

Problem je, da ni urejenega kopališča. Kje se je ustavilo? Večina mest po Sloveniji ima odlična kopališča, pa čeprav na reki ali jezeru.

V Krko je treba poslati nekaj potaplačev, da se očisti dno. Urediti pomol in okoli dati nekakšno zaščitno ograjo, boje ali kaj podobnega, da se ne zasvinja takoj.

Prav bi nam prišlo in več ljudi bi se kopalo. Zdaj se kopajo samo na Pumpnci in jaz osebno pri Ragovcu. Je odlično in dosti bolj čisto, saj je globoko. Jezovi očistijo že dosti umazanije. Včasih so se vsi kopali v Krki. Upam, da se bomo lahko tudi današnja generacija v letu 2019.

Vprašanje: Zakaj se je ustavilo urejanje kopališča na Loki? Ali in kdaj bo Novo mesto dobili pravo rečno kopališče?

Odgovor Mestne občina Novo mesto z dne 14. december 2018: Mestna občina Novo mesto je v tem letu to območje dodatno dodala v izvajanje meritev (monitoring kakovosti kopalne vode) z namenom, da se v bodoče lahko sprovede postopek registracije naravnega kopališča, saj je omenjeno območje klasificirano kor piknik prostor. Da ARSO prizna naravno kopališče, so potrebne nekajletne predhodne meritve območja kopanja za kopalno vodo. Seveda pa registracija naravnega kopališča pomeni stalno prisotnost reševalca iz vode in ostale zahteve po Pravilniku o ukrepih za varstvo pred utopitvami na kopališčih. S predstavniki Kluba za podvodne aktivnosti bomo pred začetkom kopalne sezone skušali izvesti čiščenje dna ob piknik prostoru in odstraniti potencialno nevarne predmete, skale, drevesa in skušali urediti omenjeno območje morebitnim kopalcem kar najbolj prijazno.

Članek je bil nazadnje posodobljen

Oznake: /

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*