Pobude v reševanju

Sokolski dom naj postane mladinski center

Novo mesto je eno redkih mest v Sloveniji, ki nima svojega Mladinskega centra, ki bi spodbujal ustvarjalnost mladih in jim predstavljal prostor za druženje, razvijanje svojih idej. Mnogo je bilo govora o primernosti Sokolskega doma za te dejavnosti, sedaj je skrajni čas za dejanja. 

Vprašanje: Ali in kdaj bo Novo mesto dobili mladinski center? Ali je Sokolski dom možna lokacija za mladinski center?

Status pobude: Posredovano na naslov Mestne občine Novo mesto dne 17. 10. 2018

Odgovor Mestne občine Novo mesto z dne 14. december 2018:

Zavod za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto je pristopil k urejanju težko pričakovanega mladinskega centra, ki je prioriteta občine na področju mladine. S pomočjo mladinskega centra bomo mladim omogočili prostor za druženje in povezovanje ter razvijanje interesov, kompetenc in znanj, ob podpori strokovnih delavcev, skupin in posameznikov, ki že delujejo na področju mladinskih dejavnosti in bodo svoje programe lahko medsebojno povezali in nadgradili. Lokacija Mladinskega centra bo v stavbi na  Župančičevem sprehajališču 1 (Dom športov).

Mestna občina Novo mesto vsa prizadevanja usmerja tudi v cilj, da se Sokolski dom, za Novo mesto simbolno zelo pomembna stavba, s sanacijo vrne v delovanje, ki bo namenjeno čim širšemu krogu občanov ter kulturnim in umetniškim ustvarjalcem.

Članek je bil nazadnje posodobljen

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*